RSG Capital i Spintop Private Partners na BkVF 2012 – ko su oni i šta traže?!

IZVOR – ZIMO.CO
http://www.zimo.co/2012/11/12/rsg-capital-i-spintop-private-partners-na-bkvf-2012-ko-su-oni-i-sta-traze/367616

Konferencija koja budi veliku pažnju javnosti, Balkan Venture Forum, događaj je o kojem smo već kao medijski partner BkVF pisali, ali nalazimo da je posebno interesantno predstaviti portfolio investicija iza kojih stoje kompanije koje učestvuju na konferenciji, jer one možda na najbolji način oslikavaju privrednu dimenziju koju Balkan Venture Forum kao događaj želi da afirmiše u regionu.

Ovaj događaj, kako za Srbiju kao zemlju domaćina, tako i za ceo region ima posebno veliki značaj u smislu razvoja novih perspektiva u privredi, afirmacije startup eko-sistema Balkana i same regionalne saradnje na profilisanju Balkana kao jednog specifičnog investicionog prostora i ambijenta.

Posle predstavljanja kompanije Intel Capital, ovaj put Vam predstavljamo dve kompanije, a to su RSG Capital iz Slovenije i Spintop Private Partners (Spintop Ventures) iz Švedske.

RSG CAPITAL

RSG Capital je venture-capital kompanija iz Slovenije, a na BkVF će je predstavljati prvi čovek RSG Capital-a, Jure Mikuz.

RSG Capital je osnovan kao RSG 2006. godine od strane Trgovinsko-industrijske komore Slovenije koja je uložila 3.5 miliona evra, a misija ove kompanije je definisana kao ulaganje u firme u ranoj fazi razvoja.

Danas je to vodeća venture-capital investiciona kompanija u Sloveniji i regionu sa širokom mrežom partnera koja uključuje finansijske institucije, univerzitete, tehnološke parkove, inkubatore, različito profilisane kompanije…itd.

Njihov portfolio uključuje kompanije iz svih sfera ICT sektora:

Celtra ( http://www.celtra.com )

Celtra je world wide kompanija koja se bavi mobilnim tehnologijama u advertajzingu. Celtra AdCreator je top rešenje ove kompanije, a reč je o platformi koja agencijama i izdavačima omogućava kreiranje, optimizaciju i upravljanje rich-media advertising rešenja na svim HTML5 mobilnim i tablet uređajima. Pored tržišta SAD i Velike Britanije, Celtra uspešno radi i na tržištu Japana. Neki od njihovih partnera su AOL, Reuters, Bloomberg, Yahoo, VIACOM, Zynga…itd.

Efos ( http://www.efos.si )

Efos je kompanija koja se bavi razvojom naprednih kompleksnih rešenja u oblasti veterine i agrokulture. Jedno od popularnih rešenja je ePestAlert koje kreirano 2009. godine, a tu je i ceo niz rešenja za identifikaciju životinja, veterinarske informacione sisteme, elektronsku identifikaciju životinja, rešenja za meteorološke stanice…itd. Imaju razvijen biznis u celom regionu Balkana.

Shoutem ( http://www.shoutem.com )

Shoutem je popularno rešenje za pravljenje mobilnih aplikacija koje korisnicima omogućava kvalitetnu izradu mobilnih aplikacija bez potrebe za znanjem kodiranja. Rešenje radi po jednostavnom sistemu content-design-publish, a kao takvo je prepoznato kvalitetnim i koriste ga neki od najvećih svetskih brendova poput TheNextWeb, T-Mobile, IBM, USA Today…itd.

Connet ( http://www.secubrand.com )

Connet je tehnološki provajder elektronskih sertifikata za sigurno poslovanje na Internetu i firma koja ima razgranato poslovanje po celoj Evropi sa sedištima u Velikoj Britaniji, Nemačkoj, Hrvatskoj i Sloveniji. Bavi se bezbedonosnim rešenjima na Internetu i deo je projekta EU TrustMarks u okviru Digitalne Agende pri EU. Jedno od popularnih rešenja kompanije Connet je “SecuCert branding technology” koje kroz white label koncept omogućava korisnicima označavanje bezbednih sajtova za trgovinu, označavanje njihovog identiteta, garancije…itd., kako bi potrošači određenih sajtova bili zaštićeni od prevare. Takođe, njihovo popularno rešenje je i “SafeSigned”.

TMG-BMC ( http://www.tmg.si )

TMG-BMC se bavi rešenjima za optimizaciju trening procesa u vrhunskom sportu i ima popularna dijagnostička elektronska rešenja i tehnologije koja se primenjuju i u medicini. Neki od klijenata ove kompanije su popularni fudbalski klubovi FC Manchester United i FC Barcelona. Posluju na evropskom i američkom kontinentu.

MountVacation ( http://www.mountvacation.com )

MountVacation je online booking sistem koji se bavi planinskim turizmom i ski destinacijama, a nudi preko 300 hiljada različitih ponuda na preko 400 destinacija. Ima lidersku poziciju među sistemima ovog tipa u Evropi.

TAB Systems ( http://www.tab-systems.com )

TAB Systems nudi rešenja za kontrolu pristupa, identifikaciju i biometrijsko prepoznavanje, a njihova rešenja pod brendom “smarti” su registrovana u preko 20 zemalja širom sveta.

SPINTOP PRIVATE PARTNERS

Spintop Private Partners je investiciona firma koju vodi tim uspešnih menadžera iz različitih industrija i privrednih grana, a iza sebe imaju oko 40 uspešnih investicija. Pored kancelarija u Švedskoj, u Malmeu i Ostersundu, imaju predstavništva i u Londonu i San Francisku. Kao tim imaju preko 30 godina iskustva u investiranju u tehnološke firme širom sveta.

Na BkVF u Beogradu, Spintop Private Partners će predstavljati Richard Murbeck koji je i osnivač Seavus Grupe koja upošljava preko 600 ljudi širom Evrope i SAD-a. Murbeck je posvećen razvoju biznisa u oblasti tehnologija, medija i telekomunikacija.

Najsvežiji portfolio Spintop Private Partners je sledeći:

Agency9 ( http://www.agency9.com )

Agency9 nudi rešenja za 3D vizuelizaciju namenjena GIS tržištu, Geografski Informacioni Sistemi. Kompanija teži da plasira svoja rešenja za multimilionerske projekte urbane izgradnje. Reč je o visokokvalitetnim rešenjima za 3D vizuelizaciju.

DealDash ( http://www.dealdash.com )

DealDash je platforma za online aukcije sa specifičnim rešenjem koje neutralizuje rizik od kupovine, tako što omogućava svakome da kupi proizvod po normalnoj ceni, iako je izgubio na aukciji. Preko DealDash se obavi preko 150 hiljada transakcija i plaćanja dnevno.

FACIT ( http://www.facit.com )

FACIT je sajt koji ima za cilj da pruži nezavisan i besplatan vodič za kupovinu automobila svim novim kupcima koji tragaju za najboljim izborom. Ideja sajta jeste da potrošačima skrati muke u pretrazi i iščitavanju najrazličitih informacija pred kupovinu automobila.

SkySQL ( http://www.skysql.com )

SkySQL je open source softverska firma koja se bavi daljim razvojem i unapređenjem rešenja baziranih na MySQL tehnologijama, a neki od njihovih klijenata su Virgin Mobile, Canal+, Detusche Telekom… itd. Firma posluje u Evropi, Aziji i Severnoj Americi, a glavno sedište im je u Helsinkiju.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *