[MK]Startup Meetup: Претставување на третата Суперфаундерс програма

startup meetup

Дојде време да започнеме со формалната програма за есенва. Минатата програма ја завршивме со Demo Day на 7ми јули, но за дел од стартапите кои се покажаа поамбициозни и поуспешни не заврши тогаш. Со Qorio и Showshake работевме цело лето на нивниот продукт, бизнис модел и презентација. Со ShowShake бевме на European Pirate Summit во Келн, каде можеа да се запознаат со јадрото на германската и европска старап сцена. Потоа заедно со Qorio и ShowShake бевме поканети на StartupLive Novi Sad, каде што ги измерија силите со некои од српските стартапи. Подолу дел од стимпанк амбиентот Келн:

Од почетокот на Септември се занимаваме со претставување пред инвеститори и преговори со првите клиенти на ShowShake.

И можеби затоа ја почнуваме програмата Старт малку подоцна од планираното. Но, во меѓувреме успеавме да ја развиеме содржината и учесниците, далеку пообемно од првите два пати. Повеќе детали ќе најдете на страната од SuperFounders Start. Пријавувањето е отворено до петок, а избраните стартапи ќе бидат известени во текот на викендот. Програмата е бесплатна.

Програмата Start ќе биде и темата на следниот startup meetup, среда 8 октомври од 18:00, во нашите простории на Франклин Рузвелт 39. Ќе ги претставиме имињата кои ќе бидат вклучени како ментори и предавачи во програмата, форматот, распоредот и очекуваните резултати. Ќе бидат присутни и некои од учесниците во минатите Старт програми, со кои ќе можете директно да поразговарате за нивното искуство.

Startup meetup е отворен за сите, со задолжителна регистрација на Eventbrite. Побрзајте, местата се ограничени.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *